LBS SEGLARSKOLA 2024

För att kunna anmäla sig till en aktivitet eller kurs, måste deltagaren först bli medlem och betala in medlemsavgiften.  

Observera att det är deltagaren för kursen/aktiviteten vars medlemskap ska vara betalt och vars konto måste vara aktiverat innan det går att göra en anmälan. Alltså inte förälders/vårdnadshavares konto. Samma om man har ett familjemedlemskap, en deltagare som ingår i ett familjemedlemskap måste aktivera sitt personliga konto innan en anmälan är möjlig.


Loftahammars båtsällskap bedriver sommarseglarskola i under juli månad. Vi vill att alla barn och ungdomar som befinner sig i Loftahammar under sommaren ska få möjlighet att lära sig sjövett och att segla.

Seglarskolan består av halvdags veckokurser och riktar sig framförallt till barn och ungdomar från 8 år. Förmiddagskurserna med mer nybörjarinriktning, och eftermiddagskurserna för de med lite mer sjövana. Vi rekommenderar att man går minst två veckor i Nybörjare/Nivå 1 innan man tar sig vidare till Eftermiddagskurs Fortsättning/Nivå 2. Ha gärna ett riktmärke att eleven ska kunna segla utan sällskap av instruktör i båten på eftermiddagskursen.

Tips, man kan med fördel gå bägge kurserna mer än en gång under sommaren. Vi har barn som deltar både 2, 3, och 4 veckor, bara för att det är så himla kul!

Är du vuxen och vill lära dig segla, så har vi kurser även för dig. Några veckor är öppna för anmälan redan initialt, kan komma att utökas vart efter vi ser intresse.

Våra instruktörer är utbildade och vår seglarskola är certifierad av Svenska Seglarförbundet.