Göran Marström Race

Loftahammars Båtsällskap arrangerar årligen Göran Marström Race

2023 hade vi världspremiär för Göran Marström Race. En havskappsegling som passar både den tävlingsbitna och de som är nyfikna på att testa sitt team eller båt på en havskappsliknande eskader-segling från Loftahammar till Västervik.

Göran Marström är invald i seglingens Hall of Fame för sina banbrytande ingenjörsdesignade katamaraner, som har vunnit både silver, brons och guld i OS.

Han utvecklar fortfarande sin M32, som han själv ställde upp med under 2023 års premiärsegling, 81 år gammal! Denna tävling är minst sagt för alla åldrar. Han vann förstås överlägset, trots att han startade 40 minuter efter att den sista enkelskrovsbåten lagt iväg från Loftahammars startlinje…

Succén var enorm och redan under regattamiddagen, där 110 personer samlats för att umgås, gratulera de tävlande under prisutdelningen (där första priset var till ett värde av 10 000 kr ! ), lyssna på Sven Yrvinds liv på världshaven, pratades om nästa års tävling.

Nästa års tävling är kommen, 2024 samlas vi 23 augusti i Loftahammar, där hålls skepparmötet, vi kommer äta gott och önska alla tävlanden lycka till, för dagen därpå, 24 augusti går startskottet kl 09:00 för den första tävlande båten.

2024 års första pris är till ett värde över 10 000 kr, andra pris är också värt över 10 000 kr. 

Vandringspokalen byter kanske klubb? 2023 vann Gert Fasting, medlem i WSSW 

Nytt för 2024 är dessutom ännu ett vandringspris till flerskrovsbåtarna - skänkt av Magnus Ringborg (Hemsida)

Dagen avrundas med en regattamiddag på Slottsholmen i Västervik.

2023: 112 personer

2024: 210 personer

Medarrangörer:

Åtvidabergs Båtklubb, Westerviks Segelsällskap Wikingarna och Westerviks Segelsällskap

 

Mer info hittar du på Göran Marström Race hemsida: https://marstromrace.se/