Välbesökt helg den 5-6 mars

Välbesökt helg den 5-6 mars

Den gångna helgen drog mycket folk till Vivassen trots att vi inte hade annonserat om något prova-på. Vi hade på lördagen friska vindar som gjorde det svårt för nybörjare. Vi seglade med alla som ville prova på dubbeljakten. Vi hade familjer från Västervik, Överum och Linköping på isen.

Söndag blev trevligare med motliga vinsdar och strålande solsken. Ett flertal ungdomar en del som tidigare seglat jolle av något slag provade på och blev riktigt sugna, vi hälsar alla dessa välkomna tillbaks! Ungdomarna från Loftahammar kom igång riktig bra, nu hoppas vi att vi kan starta upp lite riktig seglingsträningar snart.

En bidragande orsak till att det dykt upp flera ungdomar kan vara att en yngling från Överumsskolan som besökte oss för några veckor sedan blev riktigt biten och har varit på isen varje helg sedan dess och visat hur det skall gå till. Torsten seglar nu alla typer av jakter, och då kommer dubbeljakten verkligen till användning. Dubbeljakten gör att vi nu har mycket lättare att få nya seglare på isen inte minst alla föräldrar som kommer med ungdomarna.
 

Bilder från helgen

Högst upp

svenskasjo josefin ssf 980x240 1