lbsslide

Seglarskolan

Vi bedriver sommarseglarskola i Loftahammar under veckorna 27 – 30.
Seglarskolan är för barn och ungdomar, och du måste vara 8 år eller äldre (Född 2014) och vara simkunnig för att delta. Våra kurser pågår måndag till fredag med antingen förmiddagspass 09.00 – 12.00 eller eftermiddagspass 13.00 – 16.00.

Vi varvar segling med teori, knopövningar, bad och lek. Sista dagen avslutar vi med uppvisning, lekar, diplomutdelning och glass. Mer information kring detta och packlista kommer via mail när kursens startdatum närmar sig.

Information angående Corona/Covid-19: I nuläget planerar vi inte att ställa in någon av våra kurser. Vi följer dock rådande situation noga och följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. Skulle vi behöva ställa in kurser på grund av Covid-19 får man tillbaka hela anmälningsavgiften.

Program sommaren 2022

Nybörjare:  Förmiddag 9.00 – 12.00

Den här kursen är för dig som inte har någon tidigare erfarenhet av att segla. Här lär vi oss segling från grunden. De olika seglingssätten bidevind, halvvind, läns. Vi får även öva på att kapsejsa och att ta oss upp i båten igen. Vi är ofta flera barn i varje jolle, och i början får man möjlighet att segla tillsammans med en ledare i en flermansjolle, RS Quest eller en mindre kölbåt 606. Alla kommer även få segla Optimist eller kanske även RS Tera. Denna kurs erbjuder vi endast på förmiddagar då vindarna oftast är lite snällare.

Nybörjare – Fortsättning: Förmiddag 9.00 – 12.00, eller Eftermiddag 13.00 - 16.00

Den här kursen är för dig som har lite erfarenhet av segling, kanske har du gått på en seglarskola tidigare, men känner dig fortfarande osäker och vill få möjlighet att repetera. Här fortsätter vi att öva på de olika seglingssätten bidevind, halvvind, läns. Vi får även öva på att kapsejsa och att ta oss upp i båten igen. Vi kan vara flera barn i varje jolle, och i början får man segla möjlighet att segla tillsammans med en ledare i en flermans jolle, RS Quest eller en mindre kölbåt 606. Men alla kommer även få segla Optimist och/eller RS Tera. Denna kurs erbjuder vi både förmiddagar och eftermiddagar.

Fortsättning: Eftermiddag 13.00 - 16.00

Denna kurs passar dig som redan gått en eller flera kurser eller har fått motsvarande kunskaper på annat sätt. Du känner dig lite säkrare och vill segla själv i någon av våra jollar, Optimist eller RS Tera, eller tillsammans i två manjollen RS Feva eller flermans jollen RS Quest. Här lär vi oss bland annat mer om hur vi seglar snabbast under de olika seglingssätten, att få stopp på båten och att ta oss ur vindögat. Vi övar på att lägga till vid en brygga på ett säkert sätt. Kanske försöker vi oss också på att komma lite längre om vindarna tillåter och ta oss ut ur Vivassen någon gång under veckan.

Kostnad: 1200 kr

Vuxenkurs

Vi har nu möjlighet att göra en kurs för vuxna som vill lära sig eller bara fräsha upp sina kunskaper, under vecka 30, mån till fredag på eftermiddagspasset 13 -16. Allt beror lite på hur många deltagare vi får ihop. Hör av dig till, seglarskolan@loftahammarsbatsallskap.se, om du vill veta mer.


Anmälan och betalning

Anmälan görs här på hemsidan eller klicka på > Boka nu!

Vi vill veta: Deltagarens namn, Ålder, Vilken kurs man önskar delta i, vilken vecka, samt ett telefonnummer?

Efter inskickad anmälan får du ett bekräftelsemail. När seglarskolan har hanterat din anmälan.  Där efter betalar du så snart som möjligt. Har vi inte fått in betalning inom 14 dagar släpper vi platsen igen. Du betalar via BG: 5060-5898 eller Swish nr: 123 038 79 02

Vanliga frågor

Får jag bekräftelse på min bokning av kurs?

Ja, LBS skickar ett bekräftelsemail på genomförd bokning till angiven e-postadress.

Om jag har andra frågor än de som finns svar på nedan?

Maila till: seglarskolan@loftahammarsbatsallskap.se

Går det att se om det finns platser kvar en viss kursvecka?

Maila till: seglarskolan@loftahammarsbatsallskap.se

Vad händer om jag blir sjuk och inte kan delta på min kurs?

I första hand försöker vi erbjuda plats under annan kursvecka. Om det inte finns plats, eller erbjuden vecka inte passar dig, återbetalar vi kursavgiften vid uppvisande av läkarintyg.

Mitt barn är 7 år gammalt och är simkunnig, går det bra att anmäla till en kurs fast åldersgränsen är 8 år?

Nej, vår erfarenhet är att barnen måste vara 8 år (född 2014) för att kunna tillgodogöra sig undervisningen på ett bra sätt, där säkerhet på vattnet är ett viktigt inslag. 2021 hade vi en gräns från 7 år och det är bla med den erfarenheten vi gör denna justering.

Jag har bokat en kurs men har ångrat mig. Kan jag få pengarna tillbaka?

LBS förhåller sig till lagen om distansavtal vilket innebär att om man ångrar sig inom två veckor från bokningstillfället (ångerfristen räknas från dagen efter bokningstillfället) så kan man få pengarna tillbaka. Om ångerfristens sista dag infaller under en lördag, söndag eller helgdag förlängs ångerfristen så att den även gäller nästkommande vardag. För att ångra sitt köp måste kassören kontaktas skriftligen: kassor@loftahammarsbatsallskap.se

Jag är vuxen men vill lära mig segla?

LBS jobbar för att starta upp en kurs för vuxna, om du är intresserad så maila till:seglarskolan@loftahammarsbatsallskap.se

Har du andra frågor?

Maila till: seglarskolan@loftahammarsbatsallskap.se

SBU Svenska Sjö

Om oss

Vi verkar för ett säkrare och billigare båtliv. Vi samverkar med skolor och föreningar när det gäller segling och andra aktiviteter. När vinter gör sitt intåg erbjuder vi isjaktsegling i olika former.

Kontaktinformation

Loftahammars Båtsällskap
Sandbyhovsvägen 9
590 95 Loftahammar‎

Kontakta oss

Svenska Sjö - Försäkring

Genom att vara medlem i Loftahammars Båtsällskap erbjuds bra och billiga försäkringar genom Svenska Sjö. Bli medlem i LBS. Besök Svenska Sjö.