Seglarskola / Sommarkul

sommarkul 2010Sommarkul 2010

Seglaskolan har varit välbesökt under veckorna 27 t o m vecka 30 har 80 ungdomar och ca 10 vuxna deltagit. I år har åldern på deltagarna varit från 6 år upp till 69 år. Kurserna har varit måndag -fredag mellan kl 10 och 12 och kursen har givit deltagarna en grundläggande kundskap i segling. Kursen följer Svenska Seglarförbundets kursplan men med färre timmar.

En nyhet för året har varit att våra ledare har funnits på stranden först under seglarskolan samt på eftermidagen fram till kl 17, och hjälp alla besökare med flytvästar och båtar. Detta har varit mycket uppskatat. Ansvarig för årets ledare har varit Rebecka utbildad fritidsledare som för andra året i rad jobbar för klubben.

I år hade vi förstärkt ledarstaben med ett antal duktiga segelkunniga ungdomar Lovisa Alamaa, Helena Andersson, Jonas Boije, Martin Gustafsson, Filip Waern, Andre Willqvist, och Maja Hilding. Alla ledare har haft ekonomisk ersättning. Klubben tacka alla för deras insattser. Utöver dessa ledare har det funits en vuxen ansvarig ledare och en vuxen person som bemannat räddningsbåten. Klubben har i dag två instruktörer som genomgått Svenska Seglarförbundets instruktörsutbildning.

Till kommande år behöver vi fler utbildade instruktörer för att höja kvaliten på våra kurser. Vi har haft förfrågan på fortsättningskurser och kanske skall vi till nästa år dela upp våra kurser i Sommarkul med inriktning på att ge ungdomar vatten och båt vana. Grundkurs i segling här skall deltagare kunna rigga sin båt och klara att segla de olika bogarna. Fortsättningskurs med inriktning på grön kappsegling med segeltrimmning.

De båtar som klubben annvänder sig av är Optimistjollar, Tera sport, Fera XL, och 606:or sedan har klubben även 4 kajaker som är flitigt annvända. Är du intreserad till nästa säsong så bevakar du kommande information och anmälningsmöjligheter på vår hemsida.

Vid pennan Ordf Stig Pettersson

Mer i denna kategori: « Stranden Hasselö Rodden 2013 »
Högst upp

svenskasjo josefin ssf 980x240 1