lbsslide

Tjustbygdens Sparbank stöttar Loftahammars Båtsällskap

Verksamheten och seglarskolan i Loftahammars Båtsällskap har legat nere under två år, 2019 och 2020. I oktober 2020 tillsattes en ny styrelse som jobbar hårt med att återstarta seglarskolan och övrig verksamhet för klubbens medlemmar. Seglarskolan kommer att pågå under hela juli 2021 och har plats för 100 barn och ungdomar. I dagsläget är redan mer än hälften av platserna bokade.

Lotti Jilsmo på Tjustbygdens Sparbank påpekar att man är imponerade över det engagemang ett stort antal medlemmar visat inför återstarten av seglarskolan och verksamheten i klubben. Man är mycket nöjd med det förändringsarbete som pågår och den entusiasm som finns. Man har därför tilldelat klubben 293.380 kronor i bidrag för byggandet av en egen brygga och för inköp av 5 st Quest segeljollar.

Det här är fantastiska nyheter, säger Ulf Tjernberg, ordförande i LBS. En egen brygga säkrar möjlighterna att driva seglarskola även i framtiden och gör det möjligt för oss att utöka aktivitererna på Vivassen. Quest-jollarna kommer att vara en viktig del i seglarskolan och gör det möjligt för de äldre eleverna att utvecklas och utmanas. Båten rekommenderas av Svenska Seglarförbundet för elever som vill utvecklas och segla tillsammans. Båten kommer att ha både storsegel, fock och gennaker.

Uppdraget att leverera bryggan har gått till Loftahammars Varv och Marina AB (f.d. Båtrenoveringar AB) som hade den mest fördelaktiga offerten. Bryggan kommer att byggas på plats i Loftahammar. Flytblocken levereras av Svenska Pontonhamnar och allt trämaterial av Anders Trä i Loftahammar. Livslängden beräknas till 20 år. Klubben kommer att bidra med visst eget arbete för att hålla priset nere.

Västerviks Kommun har varit positiva till den nya bryggan och beviljade bygglov redan i januari. Tack vare stödet från Tjustbygdens Sparbank har vi nu säkrat 40% av finansieringen, säger Peter French, klubbens sekreterare. Vi jobbar vidare med sponsring och bidrag från flera olika håll och hoppas på besked inom de närmaste veckorna.

 

 

SBU Svenska Sjö

Om oss

Vi verkar för ett säkrare och billigare båtliv. Vi samverkar med skolor och föreningar när det gäller segling och andra aktiviteter. När vinter gör sitt intåg erbjuder vi isjaktsegling i olika former.

Kontaktinformation

Loftahammars Båtsällskap
Sandbyhovsvägen 9
590 95 Loftahammar‎

Kontakta oss

Svenska Sjö - Försäkring

Genom att vara medlem i Loftahammars Båtsällskap erbjuds bra och billiga försäkringar genom Svenska Sjö. Bli medlem i LBS. Besök Svenska Sjö.