lbsslide
Info - Seglarskola i Loftahammars Båtsällskap

Info - Seglarskola i Loftahammars Båtsällskap

Vill du pröva på eller bli bättre på att segla? i Loftahammars skyddade vatten på Vivassen i Tjust skärgård får du träffa nya vänner och ha massor med kul ute på havet.

Sommaren 2021 bedriver Loftahammars Båtsällskap seglarskola under fyra veckor, 27 – 30, där vi går igenom allt från sjövett och knopar till hur du på bästa sätt tar dig fram över havet. Vårt mål är att alla ska få chansen att prova på segling. Vi vet att dom flesta som börjat segla aldrig vill sluta igen.

De båtar vi använder oss av i undervisningen är:

Optimistjolle: Detta är en jolle som funnits med länge och är väldigt stabil och rolig att segla, både för dom som aldrig seglat förut men också för dom som vill utvecklas.

RS Tera: Detta är en nyare jolle som även den passar nybörjare men också dom som seglat ett tag. Denna jolle har möjlighet att anpassa segelytan efter vinden och lämpar sig därför bra för dom som är lite lättare.

RS Feva XL: Detta är en 2-mansjolle som är snabb och sportig. RS Feva seglas med storsegel & fock och när man vill få ännu mera fart så finns möjligheten att lätt hissa en gennacker. Denna rekommenderas för dom som har lite mer erfarenhet och kanske även är intresserade av kappsegling.

2-krona: Denna jolle är en större jolle än RS Feva och lämpar sig bra för dom som är intresserade av 2-manssegling men inte riktigt känner sig redo för RS Feva. 2-kronan är väldigt stabil och det finns möjlighet att segla 4-5 personer tillsammans.

606: En mindre kölbåt, som passar för en besättning om 2-3 personer. 606an har storsegel och fock. Det är en båt som vi använder främst till fortsättningsgrupp och vuxenutbildning.

 

Alla barn och ungdomar över 7 år som är simkunniga är välkomna att delta.

Nybörjargrupp, Förmiddag 9.00 – 12.00

Kommer vara anpassat för nybörjare, oftast blåser det även mindre på morgonen och därför passar det bra för mindre vana seglare att delta i dessa pass.

Fortsättningsgrupp, Eftermiddag 13.00 – 16.00

Hit rekommenderar vi deltagare med viss vana, och du vågar styra själv. Förhoppningsvis har vi mer vind och kan prova på lite mer utmanande övningar.

Lbs Seglarskola är certifierat enligt Svenska Seglarförbundets riktlinjer för att bedriva SSF Seglarskola. Och våra erfarna Ledare har utbildning från SSF. För att garantera tillväxt på ledare kommer du även möta våra Hjälpledare som just påbörjat sin utbildning.


Skulle du ha specifika frågor, så kontakta Sara, på sara.bergholtz@gmail.com.

Mer info kommer, och anmälan öppnar på hemsidan, under mitten av januari 2021.

Medlemmar har förtur, om du inte är medlem gå in på hemsidan och ansök om medlemskap. Välkomna!

 

SBU Svenska Sjö

Om oss

Vi verkar för ett säkrare och billigare båtliv. Vi samverkar med skolor och föreningar när det gäller segling och andra aktiviteter. När vinter gör sitt intåg erbjuder vi isjaktsegling i olika former.

Kontaktinformation

Loftahammars Båtsällskap
Sandbyhovsvägen 9
590 95 Loftahammar‎

Kontakta oss

Svenska Sjö - Försäkring

Genom att vara medlem i Loftahammars Båtsällskap erbjuds bra och billiga försäkringar genom Svenska Sjö. Bli medlem i LBS. Besök Svenska Sjö.